Posted on

Själens röda tråd

Går igenom en förvirrad period i företagandet. Från att ha varit så säker på exakt vad det är jag ska göra så har jag börjat om lite och funderat mer på varför. Och då inte bara i form av ”jag tycker det är roligt att vara kreativ”.

Det började när jag skulle skriva ner min fluffiga (jepp, det var det faktiska ordet som användes) vision för RockEm. Jag hittade på nåt sätt tillbaka till mig själv, vad det är jag verkligen brinner för. Kärnan i mina grundvärderingar är allas lika värde.

Till att börja med vill jag fokusera på arbete mot våld i hemmet. Jag har själv blivit slagen av både pojkvän och sambo. Jag har blivit våldtagen. Jag har gått och varit konstant rädd för hur det jag säger ska tas emot. Jag har skämts. Jag har varit rätt för att ingen ska tro på mig. Jag har fortfarande kvar vissa av de rädslorna och ibland även skuldkänslorna. Trots att det gått så lång tid. Trots terapi och trots en livspartner som är totala motsatsen. Trots det så kommer fortfarande rädslorna ibland. That sucks. Jag vill att alla ska veta att detta inte är ok. Samhällets syn på vad som är ok måste ändras!

Min andra eld brinner för hur samhället idag kräver att alla ska vara lika. Det finns inget utrymme för att inte passa in i normen. Och de som är födda annorlunda pressas ner i den formen. Jag tror att samhället, företag osv skulle må mycket bättre av mångfald på alla plan. Att ta tillvara på allas styrkor och möjligheter istället för att försöka tvinga människor till något de inte är. I den värld vi lever i idag, en nonline värld där gränsen mellan online och offline suddats ut, i den världen borde detta gå. Måste alla vara på kontoret under samma tider? Måste alla vara på kontoret?

Dessa frågor vill jag genom mitt företag stötta. Och jag vill fortfarande satsa på designspåret. Nu ska jag bara sy ihop detta, med själens röda tråd. Plättlätt väl?!

Här kommer mitt första försök till att rita i Illustrator. Det är så fantastiskt roligt, och jag känner att jag utvecklas hela tiden. Love it!

rosetattoo-byrockem

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *