Posted on

Söker dig med UVI/uretrit

Sitter på båten påväg hem från en jul i Enköping hos mamma och pappa. Kanske den sista. De letar lägenhet.

Julen har varit supermysig med hela den fastländska familjen. Massa mat, godis och lek. Men, med det söta intaget och lite för mycket kyla/drag kommer också urinvägsinfektioner som ett brev på posten. Så är det alltid för mig. Den minsta lilla kylan så är den där. Har jag dessutom slarvat med kosten och vattenintaget blir det ännu värre. Två gånger tidigare har den gått upp i njurarna och blivit njurbäckeninflammation. Något som gör fördärvligt ont och som kan leda till blodförgiftning om den får gå obehandlad. Men när den kommer så söker man hjälp snabbt. Det går liksom inte att göra nåt annat.

Det här är anledningen till att jag de kallare delarna av året oftast går runt med en varm filt lindad kring midjan när jag är hemma. Annars åker jag dit relativt direkt. VC har kollat upp urinblåsan och hittar inget fel, oftast hittar de inga bakterier heller när jag får mina känningar. Så jag får ingen hjälp från dem, har lärt mig leva med det.

I höstas så frågade Josefina Rustas på Alvarssons mig om inte jag kunde tänka mig att ta fram ett sittunderlag till alla som är drabbade av återkommande urinvägsinfektioner eller uretrit. Sittunderlag är ju oftast rätt fula och mer eller mindre klumpiga. Typ mindre hopvikbara liggunderlag. Inte något som man mer än gärna halar fram på jobbet eller var du nu ska sätta dig. Dessutom värmer de ju inte, de kanske isolerar, men ger inte någon värme.

Så det är mitt senaste i raden av projekt. Att ta fram ett riktigt bra sittunderlag. För att göra det jobbar jag tillsammans med Amalia Ericson, som är en gotländsk industridesigner. Galet spännande ska det bli. Till det här behöver dock jag och Amalia lite hjälp av människor som själva ofta får urinvägsinfektioner eller lider av uretrit. Bolla frågor och idéer helt enkelt. Därför har jag startat en facebookgrupp för detta. Har du samma/liknande problem och vill vara med i produktutvecklingen? Maila mig på emma@rockem.se så lägger jag till dig i gruppen!

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 thoughts on “Söker dig med UVI/uretrit

 1. Hoppas att ni fixar det, vore toppen att få köpa när det blir färdigt

  1. Vad roligt Eva! Jag kommer uppdatera här om alla framsteg som görs 🙂

Kommentera

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *