Facebook

Det har länge pratats om att  Facebook ska börja tappa sin dominerande ställning bland de olika sociala nätverken. Dock har det inte skett utan andelen av de svenska internetanvändarna som är medlemmar på Facebook har ökat något för varje år och 2015 är inget undantag. Idag är vi uppe i 70 procent.

De nya användarna är främst den äldre generationen. Facebookanvändarna är dessutom flitiga, nästan alla som är lite äldre, över 15 år, besöker Facebook och de gör det dagligen. Facebook används således av de flesta och det besöks flitigt. (Källa: Svenskarna och Internet 2015)

Så fungerar Facebook
Facebook har algoritmer som försöker lista ut vad just du vill se och vad som kan intressera dig. Du får inte se alla poster dina vänner gör och inte heller allt sidor du gillat delar med sig av. Förenklat kan man säga att vad du ser baseras på vad du tidigare gillat, kommenterat och delat.

För ett företag innebär det att du måste skapa innehåll som skapar engagemang hos dina gillare. Du vill att de ska gilla, kommentera och dela dina inlägg eftersom det då kommer vara fler av dina gillare som ser dem och även av dina gillares vänner.

Fördelen gentemot Instagram är därför att dina gillare lätt kan dela med sig av ditt budskap. de blir dina ambassadörer.

Kvalitet 
Eftersom det viktigaste för dig för att få spridning på Facebook är engagemanget från dina gillare så krävs det att du har hög kvalitet på det du delar med dig av. Du får heller inte dela med dig av för mycket då det kommer sänka antalet som ser dina poster.

Ultimat brukar man säga är ca 4-5 inlägg i veckan. Dessa kan du även boosta genom att även betala för att synas mer.

Tid
4-5 kvalitativa inlägg per vecka, långsiktigt strategi för dessa, dra in nya gillare och ta hand om de du har genom att svara på kommentarer, analyser och så vidare tar en hel del tid. Tid som du skulle kunna lägga på annat för att utveckla din verksamhet.

Paketlösningar
För att det ska bli lätt för dig att se vad det skulle kosta att ta hjälp av mig har jag satt ihop paketlösningar. De är baserade dels på antal gillare – för att du ska veta att jag jobbar för att du ska få fler gillare, och för att det är mer arbete med att administrera ett större konto. Och dels på hur pass aktiv du vill att jag ska vara med ditt konto. Det ultimata är som sagt ca 3 inlägg per vecka.

Paketpriser
För Facebook har jag 5 olika paket. Liten, Mellan och Stor. Priserna är per månad och ex moms. I priset ingår att jag tar hand om allt kring mina poster. Strategi, analys, admin av kommentarer, fotografering, bildredigering, copy osv.

Jag kan även ta hand om dina sponsrade poster.

Pris följare

Punktinsatser
Jag kan självklart också hjälpa dig med punktinsatser. Som att komma igång eller ta hand om en enskild kampanj. Hör av dig så tar vi en diskussion kring idéer och offert!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •