Instagram

Användningen av Instagram i Sverige ökar med supersnabbt. Och det i alla åldrar. 2015 använde 40 % av de svenska internetanvändarna Instagram och nästan en fjärdedel (23 %) gör det dagligen. Bland yngre tonårstjejer, 12-15 år, använder 83 % Instagram dagligen. (Källa: Svenskarna och internet 2015)

Så fungerar Instagram
På instagram ser du de konton du följer, till skillnad från Facebook där du ser det du antas tycka om, vilket gör att en större andel av dina följare faktiskt ser vad det är du lägger upp. Däremot så ser inte deras följare om de gillar eller kommenterar på en av dina bilder.

Därför måste du själv jobba för att hitta nya följare på ett annat sätt. Du kan dock vara lite mer säker på att dina följare har högre kvalitet och faktiskt vill veta vad det är du lägger upp.

Kvalitet och kvantitet
Eftersom flödet på Instagram är  i kronologisk ordning krävs det att du är aktiv under dagen för att dina följare ska se dig. Men, du får inte heller vara för aktiv, då kan det uppfattas som spam. Det ultimata verkar vara 2-3 inlägg per dag utspridda över dygnet.

Självklart påverkar även kvalitet på såväl text och bild hur dina följare uppfattar dig och om de vill stanna kvar. Hur ser andra stora konton som finns i din bransch eller som vänder sig mot din målgrupp ut?

Att skaffa fler följare
Instagram är som livet annars. Du måste ge dig ut och socialisera för att få nya vänner (följare) och underhålla de relationer som du redan har. Du måste bjuda in till partyt, annars kommer ingen, och sen gäller det att vara en riktigt bra partyfixare och se till så dina gäster trivs.

Tid
2-3 inlägg per dag, långsiktigt strategi för dessa, dra in nya följare och ta hand om de du har genom att svara på kommentarer, analyser och så vidare tar en hel del tid. Tid som du skulle kunna lägga på annat för att utveckla din verksamhet.

Paketlösningar
För att det ska bli lätt för dig att se vad det skulle kosta att ta hjälp av mig har jag satt ihop paketlösningar. De är baserade dels på antal följare – för att du ska veta att jag jobbar för att du ska få fler följare, och för att det är mer arbete med att administrera ett större konto. Och dels på hur pass aktiv du vill att jag ska vara med ditt konto. Det ultimata är som sagt 2-3 inlägg per dag.

Paketpriser
För Instagram har jag 5 olika paket. Minsta, Liten, Mellan, Stor och Super. Priserna är per månad och ex moms. I priset ingår att jag tar hand om allt kring mina poster. Strategi, analys, admin av kommentarer, fotografering, bildredigering, copy osv.

I Stor och Super tar jag även hand om partyinbjudningarna. Dvs jag minglar runt på andra konton och drar in nya följare till ditt konto, samt administrerar tävlingar och liknande.

Pris följare

Punktinsatser
Jag kan självklart också hjälpa dig med punktinsatser. Som att komma igång eller ta hand om en enskild kampanj. Hör av dig för idéer eller offert!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •