Posted on

Väggar och golv – det tar sig

De senaste dagarna har ägnats åt att spackla, spackla lite till, slipa och måla. Har jag sagt att jag hatar att slipa spackel?

Ett tips för andra kan vara att det finns en tanke med att ha plast för dörren när du slipar spackel. Vi kan väl helt enkelt nöja oss med att konstatera att vi kommer behöva städa ordentligt när detta är klart. Skyddsglasögon inhandlades också efter ca 2 sekunders slipande. Mina räckte inte som skydd för denna utmaning.

Tror knappast jag behöver förklara varför det var ofantligt skönt med en dusch efter detta…

slipat_emma_dammig

Jag är fullkomligt allergisk mot dåligt spackel som är dåligt gjort, så det syns. Har hellre ett hål än att det syns att det är spacklat. Dessvärre så visade det sig att det går att vara för duktig på att slipa spackel också. Jag slipade helt enkelt bort lite mycket, så det blev en dal på två ställen. De syns i vissa ljus.

Eftersom det här är en någorlunda tillfällig lösning så bestämde jag mig för att det får vara ett tag så får jag se hur pass mycket jag stör mig på det. I värsta fall får jag fixa till det om några veckor. Inget svårt att ordna, men så drygt med torktider.

Två hål i golvet lagades med spillbitar från ladan. Det ena var från när tidigare ägare satt in element och det andra var när någon av någon anledning borrat ett hål, ø 25 mm, i golvet. Och golvet skurades, på knä, med en borste. Efter ca en kvadratmeter lovade jag mig själv dyrt och heligt att aldrig ha golv som behöver skuras.

Till slut så har golvet grundats och sen målats grått, betong var namnet på kulören för att vara exakt. Funderar på om den är i ljusaste laget, men tror det kommer bli bra när listerna är uppe. Även dessa kommer att målas i samma färg.

skrubba_golv_drygtfärg_golv_betong

barfota_målat_golv

Nu är det ”bara” lister och foder kvar. Något jag heller aldrig provat tidigare, så det går säkert bra. Sen är det äntligen dags att börja möblera. När jag hittat rätt möbler that is.

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *