Posted on

Att träna på lagom

Jag kan vara rätt trögstartad ibland. Det tar emot att sätta igång med det jag ska/bör/måste göra. Oavsett om det är något roligt eller något tråkigt, även om tråkigare saker såklart har en än högre tröskel. Detta är en del av min vanliga personlighet och något som förstärks rejält av depressionen och utmattningen.

Sen när jag väl är igång blir det istället svårt att stoppa mig. Jag går in helt i det jag gör och vill göra klart, även om det betyder att jag håller på halva natten. En typisk del av ADDn och något som säkerligen varit med och bidragit till att jag gått in i väggen. Jag glömmer helt enkelt bort pauserna. Glömmer att äta, vila och allt annat som är viktigt.

När jag väl gör något så gör jag det alltså till 1000 %, oavsett om det är en powerpointpresentation, träna, läsa, renovera eller annat.

Min psykolog sa under en diskussion kring träning och mat ”Emma, nu kommer jag säga något som du verkligen inte kommer att tycka om. Men LAGOM, det är ett väldigt bra ord.”

Det sved. Vaddå lagom? Jag vill ju vara bäst. På allt! Och snabbast… Så kommer hon och säger att jag ska satsa på lagom. Men som vanligt så gör jag precis som psykologen säger (hmmmmm) och nu jobbar jag helt enkelt på att hitta vad som är lagom, när det kommer till alla delar av livet. Och det är SKITSVÅRT! Både att hitta balansen och att acceptera den.

Mitt lilla renoveringsprojekt är ju perfekt övning. Det är något som jag tycker är grymt roligt, det är under lite tidspress, men ändå inte farligt än, och dessutom så är det terapi för själen att hålla på. Så nu tvingar jag mig själv till pauser. Klockan är ställd för fikor och lunch, både starttid och sluttid. Jag tvingar verkligen mig själv att koppla av under hela den tiden. Och kanske framförallt med att lära mig tycka att det är ok med lagom. Det är ok att äta onyttigt någon gång, om jag inte gör det hela tiden. Det kan vara lagom. Jag behöver inte träna varje dag eller gå två mil. Jag kan röra på mig lagom. Och jag behöver inte renovera allt på en gång. Det räcker med att jag gör det lite lagom.

Solen, Öjars och Lemmy hjälper i alla fall till så gott de kan.

lemmy_vila_katt

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kommentera

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *