Posted on

Torkild Sköld

När Torkild Sköld i höstas berättade att han skulle komma till Visby för en föreläsning så bokade jag in mig nästan direkt. Hade hört väldigt mycket bra om honom sen tidigare och lite inspiration kring livet är aldrig fel. Nu har jag äntligen varit där.

Jag tror visserligen att jag kanske hade fått ut mer av samma föreläsning om jag gått i våras. Nu känner jag lite att jag redan är på rätt väg för att komma dit Torkild vill att hans publik ska komma med hans verktyg. Men det är alltid bra med lite påminnelser och kanske bekräftelse på att en gör rätt.

Det var också skönt att känna att jag redan tagit så många av de där stora besluten som kommer leda till att jag mår bra. Jag har redan avslutat osunda relationer, jag har sagt upp mig från en arbetsplats där jag inte trivdes och jag har vågat satsat på det jag vill.

Torkild pratar mycket om att det bara är du som kan göra en förändring och att det är du som styr över ditt liv och hur du reagerar på olika händelser. Samt att allt sker i nuet. Det jag gjorde igår var nu då, det jag gör imorgon kommer vara nu då. Det är bara nu jag kan fatta beslutet eller göra något. Och det hakar ju bra in i det jag försöker leva efter nu, the power of now. Dvs göra saker när jag tänker dem istället för att skjuta upp allt.

Med det sagt så behöver jag ju såklart ändå mål och en vettig plan för att i nuet kunna fatta rätt beslut. Och för att veta hur jag ska nå dit måste jag veta var jag är idag. Vem jag är idag. Jag tycker att det passar väldigt bra in i tänket med mitt golden year. Där tankesättet är lika. Var är jag, vad vill jag, hur ska jag ta mig dit?
Jag vill i år lägga grunden för en mer varaktig plan och livsstil. Inte hetsa för att bli smal till sommaren utan snarare ha som mål att fortfarande ha ett bra liv om 25 år. Det känns som att det kan bli ett spännande och utvecklande år helt enkelt.
Nu tar vi fredag tycker jag. Hemma hos oss blir det som vanligt tapas, vin och På Spåret.
FullSizeRender 6
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *