Posted on

Att våga ta plats

För några veckor sedan letade Johne efter mina borttappade korsbevis vid min gamla arbetsplats. De var dock spårlöst försvunna, men han kom hem med något bättre. Två lappar från förr. En av lapparna var från Lotta.

I måndags träffade jag mina nya ”kursare” i Go-Ahead-programmet för första gången. Min föreställning var nog att det skulle vara ett gäng vilsekomna själar, som precis som jag är på väg att starta sina första företag och varken visste upp eller ner. Sanningen visade sig vara en bra bit därifrån. Alla var ju redan superframgångsrika entreprenörer! Med massa erfarenhet och ett helt gäng företag bakom sig.

Min första reaktion var att vilja springa därifrån. Hur skulle det här gänget se på mig? Vad skulle jag kunna bidra med? Rädslor som att inte duga, att bli utskrattad, att misslyckas kom som ett spammail i inkorgen, fyllt med virus. Det var då hon kom till min räddning – Lotta.

Lotta är en vän som  jag lärde känna på Dale Carnegie. Vi gick Kommunikation och ledarskap våren 2011 och coachade sedan tillsammans med våren 2012. Lotta finns inte hos oss längre. Men när det känns lite extra tungt eller läskigt, när jag tvekar på om jag gör rätt, om jag kommer klara av den här resan. Och kanske framförallt när självkänslan tryter och jag inte känner att jag platsar in, att alla andra är bättre än jag. Då sitter hon där på min axel, säger åt mig att jag ska sträcka på mig, ta ett djupt andetag, ta plats och säga vad jag tycker.

I måndags var en sån dag. Precis när jag var redo att vända om och ge upp, småsvårt kanske med tanke på att vi redan var på väg att köra ombord på båten, påminde Lotta mig om att jag har precis samma rätt som de andra tjejerna att vara där. Att jag blivit utvald för den här resan. Att mina erfarenheter, mina kunskaper och mina tankar är värd precis lika mycket som någon annans. Att jag har förtjänat rätten att vara här.

Med den insikten kände jag mig lugnare. Nu tänker jag njuta av den här resan och de utmaningar jag står framför. Jag tänker våga ta plats. För jag förtjänar den.

lapp-från-Lotta

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kommentera

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *